top of page

tir. 11. mai

|

Vestre Toten

SPOR – Svalbard

Spor – Svalbard er et scenekunstprosjekt som er utviklet og skapt i Longyearbyen. Nå skal den for første gang vises utenfor Svalbard, hvor historiene er hentet fra.

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
SPOR – Svalbard
SPOR – Svalbard

Tid og sted

11. mai 2021, 19:00 – 20:00

Vestre Toten, Vestre Toten, Norge

Om arrangementet

Spor – Svalbard er et scenekunstprosjekt som er utviklet og skapt i Longyearbyen. Nå skal den for første gang vises utenfor Svalbard, hvor historiene er hentet fra. Her løfter vi scenisk og musikalsk fram flere kvinneskjebner som var med på å etablere Svalbardsamfunnet. Deres historier er lite omtalt, men er en vesentlig del av norsk polarhistorie.

Modige polarkvinner levde i det barske hvite landskapet under nordlyset. De var fangstkvinner og jaktet for å overleve i kalde vilkår. Den gang var naturressursene rikelige og mennesket sloss mot naturkreftene som iblant tok overhånd. I dag holder vi på å knekke naturen, og isen trekker seg tilbake og svarer oss med forsvinning.

Juni Dahr har oppholdt seg på Svalbard i flere perioder og gjort research for å utvikle forestillingen. Sammen med musikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen har hun skapt et drivende univers hvor nye polarhistorier fortelles. Manus er utviklet fritt etter historier og tekster hentet fra intervjuer, dagboksnotater, bøker av og med Wanny Woldstad, Christiane Ritter, Ellen Dorthea Nøis, Berntine Johansen og Helge Ingstad.

Del dette arrangementet

bottom of page