top of page

R.E.D.
SOMMERRESIDENS

RESIDENS: About Us

R.E.D., Residency Eina Danz, tilbyr sommerresidens mellom 1. mai og 15. september.

Alle norske og internasjonale kunstnere og grupper som har et prosjekt de ønsker å jobbe med, er velkomne til å søke. Kunstnerresidens inkluderer bolig og studio/visningsarena. Residensen avsluttes med en offentlig visning/forestilling/diskurs/workshop på kunstnerens premisser.

 

Ordningen gjelder for alle kunstnere, uavhengig av kunstfelt.

Residensen inkluderer:

  • Studio med “sprung dance floor”

  • Bolig (4 soverom, 13 sengeplasser) med kjøkken og 2 bad

  • Visningsarena

Visnignsrenaen, R.E.D. ARENA, måler 12 x 20m med 8.5m under mønet, med 4 ryggepunkter i taket. Lokalet er meget godt egnet for å jobbe med scenografi.

Bil anbefales.

SØKNADSFRIST: 1. MARS

Søkere vil få svar etter ca 4 uker.

Bilde 1: ©Rachel Erdos

Bilde 2: Hege Eriksdatter, foto Bertil Nilsson

Bilde 3: ©Florent Schwartz

Bilde 4: ©Dror Liberman and Kazuyo Shionoiri

RESIDENS: About Us

R.E.D.
VINTERRESIDENS

Kunstnere og grupper kan reservere vinterresidensen mellom 15. september og 31. april. Vi godtar søknader hele året. Søkere vil få svar så raskt som mulig.

Prisen for vinterresidens gjelder:

  • Oppvarmet studio/R.E.D. ARENA

  • Bolig (4 soverom, 13 sengeplasser) med kjøkken og 2 bad

 

Martha's Hus har 4 soverom, 2 bad, stue og fullt utstyrt kjøkken. Sengetøy og håndklær er inkludert. Vi anbefaler maksimalt 8 gjester.

NB: Du må ordne egen transport (bil anbefales).

Bilde 1: ©Tran/Rivrud

Bilde 2: ©Talking Straight

Bilde 3: ©Lalla La Cour and the Amazing Other (Eivind Øverland)

Bilde 4: ©Deep Down Dopeizm

INTERNSHIP

R.E.D. tilbyr internship. Vi er åpne for å finne en avtale hvor praktikanten kan veksle mellom å arbeide for R.E.D. og med egne prosjekter. Interesserte bes å ta kontakt.

I 2017 gjennomførte R.E.D. to internship. Den første praktikanten var Madeline Wood fra Lille, Frankrike, som bodde hos oss i 4 måneder som ble finansiert av Erasmus+ og ADICE. Madeline fikk erfaring innen ulike felt, for eksempel å være kuratorassistent for RIFF filmfestival, scenograf for den interne produksjonen SACRE, designer og markedsføringsassistent og designer for R.E.D. og RIFF, med mer. Madeline viste også sin film "Collapsus" under RIFF 2017, og var med å skape EINAWOOD-skiltet i samarbeid med Ella Fiskum. Siden hennes periode som praktikant har Madeline jobbet fast for filmfestivalen RIFF, og vært tilbake til Eina både i 2018 og 2019. I både 2020 og 2021 måtte hun kun jobbe digitalt, pga Covid-19.

Den andre praktikanten Hege Eriksdatter Østefjells fra Lillesand, Norge, bodde hos oss i 1 måned. Hege er en internasjonal sirkusartist som har spesialisert seg innen tissu og tau. Praksisen ble initiert av Hege selv i samarbeid med Stockholms Konstnärliga Högskola i forbindelse med hennes mastergrad. Hun brukte tiden sin til å få erfaring med økonomi og driften av virksomheten, i samt å fremme den generelle strukturen i organisasjonen som en del av sitt studium. I tillegg var hun instruktør for et tissu / tauverksted som en del av vårt oppsøkende program for dansefeltet og lokale barn og unge. Hege var med å utvikle ideen til EINAWOOD XMAS SHOW i samarbeid med Ella Fiskum, og har siden 2018 vært med i alle de årlige utgavene av juleshowet.

I 2021 har R.E.D. tatt i mot Julie Alva Cleve som praktikant. Julie Alva, som til vanlig bor i Tromsø, har mastergrad i Visual Cultural Studies fra Universitet i Tromsø, og har blant annet erfaring fra NUFF (Nordisk Ung Film Festival) og Insomnia Festival som koordinator, workshop fasilitator og arrangements produsent. Under sitt opphold jobbet hun med RIFF filmfestival, både med avviklingen, som workshopholder i dansefilmverksted for barn og unge samarbeid med Ella Fiskum, og med produksjonen av det nye prosjektet Knutepunkt Innlandet, som inkluderte 20 danse- og scenekunstnere fra regionen i samarbeid ed Dans INN. I tillegg medvirket Julie Alva som fotograf under avviklingen av Knutepunkt Innlandets forestilling "AsWeExist". 

Bilde 1: Inauguration of the EINAWOOD sign. Foto: Y. Guadarrama

Bilde 2: Madeline Wood. Foto Ella Fiskum © R.E.D.

Bilde 3: Hege Eriksdatter. Foto Sara Stilo

Bilde 4: Hege Eriksdatter. Foto Antoinette Chaudron

Bilde 5: Julie Alva Cleve. Foto Ella Fiskum © R.E.D.

Bilde 6: Julie Alva Cleve. Foto Ella Fiskum © R.E.D.

RESIDENS: About Us
bottom of page