top of page

Hvem bor på residens nå? Februar 2022 - Vice Versa

I de siste ukene har en danser duo bodd på R.E.D.


Sudesh Adhana og Nora Martine Svenning har sammen med koreografen Sølvi Edwardsen og komponisten Hege Rimestad jobbet med deres nye forestillingen, Vice Versa, helt siden 2020, da pandemien inntraff.
Vice Versa handler om to personer, med alle de daglige utfordringene en møter i samlivet, og hvordan vi som vanlige mennesker reagerer på dem. Men alt dette er sett fra en ny vinkel: det er en pandemi (eller noe annen form for katastrofe) som herjer utenfor huset, og de to menneskene kan ikke unnslippe konfrontasjonene. De er tvunget om å måtte ta tak i ting med en gang, kontinuerlig, helt til de ikke har noe mer energi å by på. Vice Versa kan i utgangspunktet bli tolket på mange forskjellige måter, og det er opp til hver enkelt å finne meningen i den.


Musikken til komponisten Hege Rimestad, med sin særegen indisk inspirert stemning, leder oss i eksotiske landskap, der følelsene forsterkes av den utfordrende og litt klaustrofobiske situasjonen.


Sølvi Edvardsen, sammen med danserne, har skrevet den vakre koreografien, nøyes tilpasset evner og kroppsligheten til enhver av dem, og den når målet som hadde satt for seg: å få publikumet til å oppleve følelsene som danserne føler, til å stille seg spørsmål, hvordan hadde jeg reagert i en slik situasjon?


Koreograf: Sølvi Edvardsen er en av Norges ledende koreografer og debuterte i Collage Dansekompani i 1980. Hun har koreografert for Nasjonalballetten, Carte Blanche, Oslo Danse Ensemble, TV, flere teatre og Festspillene i Bergen. Hun har også gjort mange bestillingsverk og store enkeltprosjekter i tillegg til egne helaftens produksjoner.


Komponist: Hege Rimestad har vært en av Norges mest profilerte felespillere siden 70-tallet, og er siden starten med Amtmandens Døtre og rockebandet Veslefrikk kjent som en pionér på elektrisk fiolin.

Hun opptrer gjerne solo med elektrisk fele i sentrum, og har ofte utforsket et eksperimentelt landskap som komponist og musiker for frie danse-og teatergrupper. Lydbildet kan preges av fiolin akustisk i rommet, eller utarbeides gjennom sampling/elektroakustisk komponering.

Lyddesigner: Paul Vidar Sævarang ble ansatt i lysavdelingen ved Den Norske Opera i 1984. I dag er han lysdesigner og avdelingens faglige leder.
Danser: Sudesh Adhana er født i Faridabad, i India og flyttet til Norge i 2006. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har en Bachelor samtidsdans. I tillegg til sin BA har han studert danseformene Mayurbhanj Chhau og Kathakali, ved Shri Ram Bharatiya Kala Kendra, og International Kathakali Centre, begge i New Delhi.

Danser: Nora Svenning er utdannet ved KHiO, BA Klassisk ballett (06-09) og Den Norske Operas ballettskole (00-06). Etter utdannelsen tilbrakte hun ett år med Cannes Jeune Ballet i Frankrike, og har deretter jobbet som frilanser i inn- og utland med base i Oslo, hovedsakelig med samtidsdans.

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page